Názory zákazníkov na inovácie v poľských reštauráciách - Rapacz, Andrzej
Človek uspokojuje svoje výživové potreby stále častejšie v rôznych typoch gastronomických zariadení. Okrem primárnej výživovej potreby vyvolanej hladom a smädom, sa sekundárne výživové potreby uspokojujú v gastronomických zariadeniach, spotrebou potravín a nápojov, nie s cieľom obnovy vitality jednotlivca, ale z potreby relaxu, odpočinku, zvedavosti zo spoznávania nových pokrmov, vzdelávania v príprave jedál. Gastronómia je jedným z odvetví služieb, v ktorom inovácia nadobúda stále väčší význam.