<The> Honourable Businessman as Sustainable Entrepreneur - Achenbach, Peter, 1960-
Udržateľné podnikové riadenie v zmysle „čestného podnikateľa“ v dnešnom formáte. Historický vývoj názorov a model „čestného podnikateľa“. Skúmanie dvoch teoretických prístupov k riadeniu, agentový (agency theory) a správcovský (stewardship theory). Komparácia v jednotlivých bodoch (model človeka, správanie, motivácia, sociálny rozmer, moc, filozofia riadenia, risk, časový rozsah, ciele a kultúrne odlišnosti). Odporúčania pre etiku manažmentu spoločností, udržiavanie hodnôt a zodpovednosti.