Vplyv novej právnej úpravy o zájazdoch na činnosť cestovných kancelárií a cestovných agentúr - Ostrolucká, Alexandra
Nová zájazdová úprava zájazdovej činnosti bola vyvolaná potrebou transpozície Smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2015/2302 do slovenskej praxe. Smernica reaguje na dynamický vývoj nových foriem distribúcie, viazaných najmä na internet. Jej hlavným cieľom je prispôsobiť rozsah ochrany cestujúcich.