Európska iniciatíva občanov - doterajšie skúsenosti - Bocková, Lucia, 1978-
Poskytnutie komplexného pohľadu na právo občanov Európskej únie (EÚ) predložiť európsku iniciatívu občanov (EIO) v kontexte doterajších skúseností s fungovaním tohto nástroja. Definícia základných prvkov EIO. Priblíženie zmien v právnej úprave, ktoré sú odpoveďou na problémy s uplatňovaním EIO v praxi. Analýza konkrétnych príkladov EIO.