Sucho pomáha solárnym elektrárňam, ekonomiku ako celok však poškodzuje
Najviac postihnutými odvetviami kvôli suchu na Slovensku, sú podľa spoločnej analýzy CETA a TopForexu, producenti elektriny z vodných elektrárni, poľnohospodári zameraní na výrobu náročnú na vodu napr. na obilniny, kukuricu, chov rýb, drevospracujúci priemysel a poisťovne. Sucho ovplyvňuje aj štruktúru realitného trhu. Stalo sa, že investori nekúpili farmu kvôli poľnohospodárskej produkcii, ale pre veľké zásoby podzemnej vody.