Kvantové počítače - istá budúcnosť plná neistoty
Odhaduje sa, že za desať rokov sa s veľkou pravdepodobnosťou dočkáme kvantového počítača s tisíckrát vyšším výkonom, a v roku 2030 miliónkrát výkonnejším. S tým bude klesať i jeho cena, keďže dnes potrebné špeciálne supravodivé materiály ako niób sa nahradia bežným kremíkom. Tieto výkonnejšie počítače budú efektívnejšie a prinesú aj nižšiu spotrebu energie v pomere k výkonu.