Comparison of Python and Gams Optimization Software Tools for Capacitated Vehicle Routing Problem - Brezina, Ivan, 1963-
V súčasnosti existuje veľa softvérových nástrojov na riešenie optimalizačných úloh. Porovnanie dvoch produktov python a gams, vhodných nástrojov na riešenie rozsiahlych problémov s optimalizáciou, ako je problém s trasovaním vozidiel. Výber produktov bol zvolený na základe ich odlišnej povahy, jeden je voľne dostupný (python) a druhý platený (gams). Porovnanie časovej náročnosti riešenia problémov v rôznych dimenziách a vhodnosť použitia pre praktické úlohy.