Problém nelegálnych transferov a obchodu s konvenčnými zbraňami v Európskej únii - Chrvalová, Lujza, 1994-
Definovanie toho, ktorá medzinárodná a regionálna legislatíva, a akým spôsobom, pristupuje k otázke nelegálnych transferov a obchodu s konvenčnými zbraňami. Využitie metódy deskriptívnej analýzy a syntézy kvalitatívnych údajov, ktorá je doplnená reálnymi prípadmi, ktoré nastali v jednotlivých krajinách Európskej únie.