Zdieľaná ekonomika rúca zažité stereotypy podeľte sa! - Marianyi, Peter
Zdieľaná ekonomika prináša priamy kontakt vlastníka či výrobcu a užívateľa v tzv. peer to peer economy. Preto môže byť požičiavanie lacnejšie a fungovať prakticky v ktorejkoľvek oblasti. Spoločnosť PwC generovala päť hlavných sektorov zdieľanej ekonomiky a to: zdieľanie áut, ubytovanie, financie, poskytovanie služieb a streaming médií. Obavy spôsobuje fakt, že zákazníci budú kupovať menej výrobkov a ľudia v továrňach prídu o prácu.