Dynamic Efficiency in World Economy - Luo, Kevin
Na základe kritéria AMSZ (1989) sú využívané komplexné súbory údajov na odhad dynamickej efektívnosti svetovej ekonomiky. Reprezentatívne ekonomiky vo vývoji akumulácie kapitálu zodpovedajú vzoru v tvare písmena U. To znamená obdobie znižovania účinnosti (nadmerná akumulácia), po ktorom nasleduje zvýšenie účinnosti (dekumulácia). Odhady so skreslenou korekciou ukazujú, že hlavné ekonomiky boli nekonzistentne dynamicky efektívne. Príkladom je, že Čína je dnes nepochybne v stave silnej dynamickej neefektívnosti a neefektívny stav bude pravdepodobne pokračovať aj v blízkej budúcnosti.