Venezuela má najväčšie zásoby ropy na svete - Dnes jej reálne hrozí, že ťažba klesne na nulu - Krištoff, Martin
Venezuela, kedysi jeden z ekonomických tigrov Latinskej Ameriky, dnes padá do ekonomickej priepasti. Roky zlého ekonomického riadenia a korupcie spôsobili monumentálny ekonomický kolaps, vďaka ktorému sa krajina bohatá na ropu stala jednou z najchudobnejších v Južnej Amerike.