Transformácia sobášnosti slobodných na Slovensku optikou tabuliek života - Šprocha, Branislav
Analýza vývoja a zmien intenzity, časovania a charakteru procesu sobášnosti slobodných osôb na Slovensku od začiatku 90. rokov minulého storočia prostredníctvom tabuliek sobášnosti slobodných. Tie predstavujú najkomplexnejší a pri prierezovej analýze najvhodnejší nástroj na tento účel. Význam a niektoré analytické možnosti využitia tabuliek sobášnosti slobodných pre potreby výskumu procesu vstupov do prvého manželstva