Úloha minimálnej mzdy v novodobom systéme odmeňovania - Deáková, Stanislava, 1974-
Aktuálna situácia v oblasti tvorby minimálnej mzdy, jej vplyv na súvisiace prepojenia v rámci tvorby príjmovej stránky štátneho rozpočtu a na podnikateľské subjekty. Tvorba systému odmeňovania a makroekonomická situácia SR, kľúčovým faktorom formujúcim podnikateľské prostredie. Vzájomné prepojenia dosahovaných hodnôt makrofaktorov danej krajiny (nezamestnanosť, pridaná hodnota, ekonomický rast a podniková sféra). Nové trendy v tvorbe motivačného systému v podnikoch (systém odmeňovania). Skúmanie zdrojov Štatistického úradu SR a legislatívy upravujúcej postavenie a tvorbu minimálnej mzdy v systéme ohodnocovania zamestnancov. Čerpanie údajov z podnikovej sféry na základe spolupráce s Nadáciou Pontis. Výskum na podnikateľských subjektoch pôsobiacich na území SR.