Digitálne platformy a ich daňové posúdenie - Jarošová, Beáta
V príspevku sa zaoberáme daňovým posúdením služieb poskytovaných prostredníctvom digitálnych platforiem so zameraním na digitálne platformy na prepravu cestujúcich, ktoré využívajú moderné technológie (mobilné aplikácie) namiesto klasického dispečingu. Ide o medzinárodné platformy, spoločnosti registrované pre DPH v iných členských štátoch EÚ. Podstatou tejto taxislužby je využitie inovatívneho spôsobu kontaktu so zákazníkmi - mobilnej aplikácie.