Assessment of dynamics of segment development of international tourist services in the context of sustainable development measures - Podlepina, Polina A.
Správne naplánovaný cestovný ruch môže zvýšiť príjmy a stať sa zdrojom bohatstva pre rozvojové krajiny na princípoch trvalo udržateľného rozvoja. Podstata trvalo udržateľného rozvoja a vplyv cestovného ruchu na makroekonomické ukazovatele rozvojových krajín. Prognóza vplyvu faktorov a HDP podľa modelov v rokoch 2020-2022. Ekonomický vývoj krajín je založený na korelačno-regresných údajoch, pretože umožňuje identifikovať najvýznamnejšie faktory, ktoré ovplyvňujú HDP rozvojových krajín. Opatrenia na zvýšenie využitia turistického a rekreačného potenciálu.