Osoby povinné platiť daň z pridanej hodnoty v SR v roku 2020 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Osoby povinné platiť daň z pridanej hodnoty (DPH) v SR upravuje § 69 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. (zákon o DPH). DPH sa zdaňujú tie zdaniteľné obchody, ktoré majú miesto dodania na území SR. Daňová povinnosť u dodávateľa (platiteľ dane) - osoba povinná platiť daň v SR podľa § 69 ods. 1 zákona o DPH. Dodanie tovaru a služby v SR. Osoba povinná platiť daň v SR ako príjemca plnenia podľa § 69 ods. 2 zákona o DPH. Osoba povinná platiť daň v SR ako príjemca služby podľa § 69 ods. 3 zákona o DPH.