Dôsledky syndrómu vyhorenia zamestnancov v pracovnom procese - Gažová Adamková, Hana, 1969-
Problematika syndrómu vyhorenia v oblastiach pracovného života. Prieskum vnímania syndrómu vyhorenia u zamestnancov a manažérov na Slovensku pomocou dotazníka (148 respondentov). Tri základné rozmery syndrómu vyhorenia podľa definície Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO): pocity vyčerpania či vyčerpania energie, zvýšená duševná vzdialenosť od zamestnania či pocity negativizmu súvisiaceho s prácou a znížená profesionálna efektívnosť. Miery dôsledkov vyhorenia vnímaných respondentmi v spoločnostiach na Slovensku, s prepojením na základné charakteristiky (pohlavie, vek a dĺžka praxe). Výsledky výskumu pre informačnú podporu v oblasti zavádzania zmien v súvislosti s tvorbou nových možností a stratégií so syndrómom vyhorenia.