Začiatky a vývoj skúmania podnikateľských kognícií - Hanák, Róbert, 1979-
Historický vývoj skúmania vybraných kognitívnych predpokladov podnikateľa v reflexii na súčasný stav poznania vo forme prehľadovej teoretickej štúdie. Použitie prehľadovej štúdie z roku 2010 pre komparatívny vedecký opis vtedajšieho stavu poznania. Skúmanie dostupnej literatúry ohľadom predmetnej problematiky v relevantných článkoch z rokov 1976 – 2008 zo svetových databáz. Výskumný prieliv s psychológiou, skúmanie nezávislých a závislých premenných. Skúmanie kognitívnych zdrojov z rôznych oblastí (osobnosť, rozhodovacie heuristiky a zaujatosti, kognitívne štýly, seba-účinnosť a skúsenosti). Skúmanie vplyvu kognitívnych premenných na relevantné výsledky. Nárast v oblasti kognitívneho skúmania podnikateľov od roku 2010.