Porovnanie krajín podľa Indexu národnej inovatívnej kapacity - Hrušovská, Dana, 1964-
Analýza Indexu národnej inovatívnej kapacity (National Innovative Capacity Index, NICI), vlastného prístupu k meraniu Inovačného indexu aplikovaného na anglický trh pre zhodnocovanie investície do výskumu a vývoja v Spojenom kráľovstve a ich dopad na ekonomické ukazovatele krajiny. Spôsoby efektívneho merania a podporovania inovácie. Identifikácia ukazovateľov sledovaných Agendou 2030 v cieli 9 na podporu inovácií. Charakterizovanie vybraných ukazovateľov SDG 9, analyzovanie vývoja vybraných ukazovateľov, porovnávanie ukazovateľov dosiahnutých Slovenskom s priemerom EÚ a hodnotenie faktorov ovplyvňujúce vývoj vybraných ukazovateľov.