Expenditures on R&D as the Tool for Development of the Patents in Slovakia Within the Agenda 2030 - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Analýza vzťahu medzi výdavkami na výskum/vývoj a počtom zaregistrovaných patentov na Slovensku a v Slovinsku ako členských štátov EÚ-27. Závislosť medzi vybranými ukazovateľmi SDG 9 „Priemysel, inovácie a infraštruktúra“. Charakterizovanie vybraných ukazovateľov pre cieľ trvalo udržateľného rozvoja v zmysle SDG 9, analýza vývoja vybraných ukazovateľov, komparácia ukazovateľov dosiahnutých na Slovensku a v Slovinsku k priemeru EÚ-27 a hodnotenie faktorov ovplyvňujúcich vývoj vybraných ukazovateľov.