Ďalšie kvalifikačné vzdelávanie v podniku v období dynamických zmien - Matulčíková, Marta, 1964-
Ďalšie profesijné vzdelávanie v podniku na dosiahnutie štandardných nárokov pre výkon na pracovnom mieste a dosiahnutie očakávaných výkonov a výsledkov, smerujúc k tvorbe kompetenčných modelov a vzdelávacích aktivít na základe očakávaných výsledkov práce. Východiská a faktory prípravy vzdelávania v podniku. Kvalifikačné a rekvalifikačné vzdelávanie. Zameriavanie ďalšieho kvalifikačného vzdelávania na zvyšovanie, rozširovanie, inováciu, špecializáciu a obnovovanie kvalifikácie. Skúmané druhy vzdelávania: zaškolenie, účelová profesijná príprava a špecializačná príprava. Periodické preskúšanie a obnovovanie spôsobilostí vyplývajúce z legislatívy. Doplnková rekvalifikácia a cielená rekvalifikácia. Výskum preferencie v kvalifikačnom vzdelávaní v podnikoch dotazníkovou metódou na základe náhodného výberu respondentov zo zamestnancov podnikov rôznych veľkostí.