Zmeny v prístupoch k bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci v priemyselnej revolúcii 4.0. a 5.0 ako súčasť personálneho manažmentu - Matkovčíková, Natália, 1982-
Proces bezpečnosti a ochrany zdravia zamestnancov v etape priemyselnej revolúcie 4.0 a 5.0 vyžadujúci strategický prístup a navzájom zdieľané zabezpečovanie u podnikov čeliacim tým istým hrozbám. Základné faktory charakterizujúce priemyselnú revolúciu 5.0 (masívne zavedenia informačno-komunikačných technológií do pracovných procesov, globalizačné procesy, migrácia pracovnej sily, environmentálne a klimatické zmeny). Zmeny v prístupe BOZP pod vplyvom pandémie nového koronavírusu SARS-CoV-2 a infekčného ochorenia COVID-19. Nároky používania informačno-komunikačných a digitálnych technológií na zamestnancov v podnikoch na výskumnej vzorke 157 zamestnancov z náhodne vybratých malých a stredných podnikov pôsobiacich na Slovensku na základe dotazníka.