Náboženský fundamentalizmus alebo súčasť kultúry? - kontroverzie ohľadom zákazu zahaľovania sa moslimských žien vo Francúzsku - Krupová, Kristína, 1993-
Analýza terminologickej bázy, dôvodov vedúcich k zákazu zahaľovania sa moslimských žien a súslednosti udalostí až do súčasnosti z francúzskeho prostredia.