Sté výročie Trianonskej mierovej zmluvy v kontexte súčasnej zahraničnej politiky Maďarska - Szabó, Jakub, 1996-
Preskúmanie toho, do akej miery je zahraničná politika pod vládnou stranou FIDESZ premiéra Orbána determinovaná stým výročím podpisu „Trianonu“. Zmapovanie pôsobenia historického iredentizmu a revizionizmu na diplomaciu 21. storočia, na príklade Maďarskej republiky.