Zmluvy o poskytnutí finančnej služby Spoločné východiská, základné inštitúty pre správu majetku a inštitút úročenia (v súvislostiach rímskeho a kánonického práva) - Čunderlík, Ľubomír
Zmluvy o poskytnutí finančnej služby ako zmluvy o opatrovaní a zhodnocovaní - vymedzenie. Základné inštitúty pre správu a investovanie majetku. Úroky - rímskoprávny a kánonickoprávny pohľad. Fiduciárny vzťah ako predpoklad zmluvných dispozícií s majetkovými hodnotami na finančnom trhu.