Nevyhlásenie miestneho referenda - Tekeli, Jozef
V prípade existencie zákonom predpísanej petície je obecné zastupiteľstvo povinné vyhlásiť miestne referendum podľa §11a ods.1 písm.c) zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znp. (zákon o obecnom zriadení). Nie je prípustné, aby obecné zastupiteľstvo o vyhlásení miestneho referenda uvažovalo, prípadne ho nevyhlásilo.