Migračná politika ako nástroj riešenia demografického deficitu Ruskej federácie - Seresová, Terézia, 1991-
Predstavenie výsledkov analýzy medzinárodnej migrácie v podmienkach Ruskej federácie, prebiehajúcej pri osobách vstupujúcich na jej územie. Negatívny demografický trend pretrvávajúci na území Ruskej federácie ovplyvnil vládnu migračnú politiku, ktorá sa v súčasnosti javí ako jeden z nástrojov na riešenie úbytku obyvateľstva Ruskej federácie.