Zákon o ochrane osobných údajov, zákonné povinnosti z neho plynúce a vysoké pokuty - Rusnak, Slavomíra Andrea
Zákonné povinnosti pri ochrane osobných údajov pre zamestnávateľov, prevzatie zodpovednosti v prípade ich porušenia a ukladanie sankcií a pokút upravených zákonom. Rozsah spracúvania a sprístupňovania osobných údajov dotknutej osoby (zamestnanca) vrátane rodného čísla, vymedzenie časového obdobia pre spracúvanie osobných údajov, odvolanie súhlasu zo strany dotknutej osoby a povinnosť mlčanlivosti. Podmienky a danosti pre ukladanie pokút v prípade porušenia predmetného zákona.