Microeconomics – Consumer Surplus & Producer Surplus Under Sustainability Aspects in the Industrial Economy - Achenbach, Peter, 1960-
Kvalitatívny výskum vplyvu aspektov udržateľnosti na prospech pomocou trhového diagramu a jeho determinantov na základe metodiky komparatívnej statiky. Miera získavania konkurenčnej výhody spoločnosťami pozorovaním, výrobou a implementáciou udržateľného tovaru, čím optimálne stimulujú dopyt svojich spotrebiteľov v dokonalej konkurencii. Spôsoby dopytového a ponukového správania vyjadrené trendom smerom k udržateľným produktom v trhovom diagrame. Praktický príklad z priemyslu určujúci výhody pre akcionárov a zvyšovanie transparentnosti pridanej či zníženej hodnoty pre spoločnosť. Porovnanie efektivity výrobných nákladov spoločností v trhovom diagrame v kontexte trvalej udržateľnosti.