Modelling the Impact of Oil Price Fluctuations on Food Price in High and Low-Income Oil Exporting Countries - Ding, Chen
Inverzný vzťah medzi cenami ropy a potravín na základe úplných vzoriek a čiastkových vzoriek v krajinách s vysokými príjmami. Počas krízového obdobia: v krajinách s nízkymi príjmami a vo všetkých krajinách dohromady sa ceny ropy a potravín z dlhodobého hľadiska pohybujú spoločne. Ekonomická štruktúra a neisté udalosti (krízy) diktujú správanie a vzťah medzi trhmi s potravinami a ropou. Ceny potravín a ropy sa môžu v krátkodobom horizonte odkloniť, ale trhové sily ich z dlhodobého hľadiska obrátia k rovnováhe.