Nehmotný majetok – oceniteľné práva – účtovanie - Kolembus, Anton
Účtovný pohľad na dlhodobý nehmotný majetok, obstaranie, ocenenie a odpisovanie oceniteľných práv, vyradenie z účtovníctva. Licenčné zmluvy ako použitie autorského a priemyselného práva a iné oceniteľné práva predstavujúce z účtovného a daňového hľadiska nehmotný majetok. Vznik majetkového práva, užívacieho práva a práva na užívanie duševného vlastníctva (vynálezy, vzory, modely a pod.) ako predpoklad nehmotného majetku z účtovného pohľadu.