Impact of the Sharing Economy on Future Business Models - Karobliene, Vilma
Rast zdieľanej ekonomiky je pravdepodobne jedným z najvýznamnejších globálnych socioekonomických vývojov za posledných desať rokov. Definícia „zdieľaná ekonomika“ používaná vzäčša na popísanie obchodného modelu s digitalizovanými platformami pre výmeny peer-to-peer. Hlavné faktory a podmienky, ktoré stimulujú a riadia rozvoj zdieľanej ekonomiky ako perspektívneho obchodného modelu. Chápanie zdieľanej ekonomiky ako jedného z najpútavejších obchodných modelov v súčasnosti. Sily, ktoré sú hybnou silou zdieľanej ekonomiky pre hospodársky rozvoj.