Disparities Among Regions of the Visegrad Group Countries - Jašková, Dana
Regionálne rozdiely medzi krajinami a ich meranie ako dôležitá téma v rámci rozšírenej Európskej únie. Na úrovni krajín Vyšehradskej skupiny identifikovanie niekoľkých prístupov a metód merania a hodnotenia rozdielov medzi štátmi a regiónmi. Aplikovanie konkrétneho modelu zloženého váženého agregovaného indexu regionálnych disparít v prípade krajín Vyšehradskej skupiny. Rôzne postupy konštrukcie kompozitného indikátora, ich výhody a nevýhody.