<The> Foreign News and Media Image of the European Union in Current Television News Production - Greguš, Ľuboš
Cieľom predloženej teoreticko-empirickej štúdie je nájsť kvantifikovateľné údaje odrážajúce informácie o zahraničných spoločnostiach v správach prostredníctvom prípadovej štúdie, v ktorej sa využíva kvantitatívna obsahová analýzá so zameraním na výskyt informácií o udalostiach v Európskej únii a ich tematické zameranie kontext. Poukázanie na tematické prepojenie a postavenie Európskej únie vo vysielaní v porovnaní s informáciami o jednotlivých štátoch sveta a hlavne európskych krajinách.