Vliv agresivního daňového plánování na inkaso daně z příjmů právnických osob - Ječmínek, Jakub
Kvantifikovanie vplyvu agresívneho daňového plánovania na príjmovú stránku štátneho rozpočtu členských zemí Európskej únie a Českej republiky. Daňové straty, ktoré boli vypočítané Mezinárodným menovým fondom, sú v súčasnej dobe zastaralé, a taktiež do analýzy neboli zahrnuté niektoré krajiny EÚ. Nová metodika výpočtu podľa správy z konferencie Organizácie spojených národov, ktorá nebola prezentovaná pre niektoré krajiny EÚ a ktorá umožňuje kvantifikovať daňovú medzeru na základe priamych zahraničných investícií a zoznamu tzv. offshore finančných centier.