Neoprávnené odpočítanie DPH, dodávky tovaru v rámci „kolotoča“ - Betáková, Jaroslava
Právne ustanovenia z judikatúry a rozsudky Najvyššieho súdu SR týkajúcich sa tzv. karuselových podvodov na DPH, pri ktorých sa ten istý tovar fakturačne vráti späť v reťazci a kontrolovaný daňový subjekt sa na týchto reťazových obchodných transakciách zúčastňuje. V týchto prípadoch sa nenašla ani jedna spoločnosť, u ktorej by tovar skončil v skutočnej spotrebe, dodanie tovaru bolo deklarované len formálne vyhotovenými dokladmi, pričom reálne dodanie tovaru sa vierohodne nepotvrdilo.