Business Ideas in Start-Ups - Slávik, Štefan, 1955-
Účelom príspevku je popísať a analyzovať podnikateľský nápad. Podnikateľský nápad sa vyznačuje svojím obsahom, okolnosťami svojho pôvodu, stupňom originality a dôkazmi o tejto originalite. V začínajúcich podnikoch dominujú podnikateľské nápady založené na aplikácii informačno-komunikačných technológií. Podnikateľský nápad vzniká najčastejšie spojením profesionálnych a obchodných skúseností, avšak jeho originalita je z medzinárodného hľadiska iba priemerná a úroveň právnej ochrany je dosť zriedkavá.