Možnosti využitia softwéru maxima v poistení kritických chorôb - Slaninka, František, 1973-
Aktuárske modely v zdravotnom a nemocenskom poistení s dôrazom na využitie stochastických procesov – najmä Markovových pri ich riešení. Využitie viac-stavových modelov pri aktuárskych výpočtoch pre poistenie kritických chorôb. Odhad intenzít prechodu na báze prevalenčných mier.