Vykazovanie dlhu obce - Keller, Marek
Právna úprava pravidiel čerpania návratných zdrojov financovania sa nachádza v zákone č.583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znp. V praxi na pozícii hlavného kontrolóra sa autor článku často stretáva s nejasnosťami ohľadom výpočtu celkovej výšky dlhu a výkladu niektorých pravidiel. Ambíciou tohto článku je stručne a jasne zodpovedať na sporné otázky a chyby, s ktorými sa autor ako hlavný kontrolór najbežnejšie stretáva.