Impact of the Quality of Business Environment on the Maritime Freight Rates: The Case of the Transportation Corridor Southeast Asia – Northern Europe - Minárik, Marek
Problematika kvality podnikateľského prostredia určená vybranými ukazovateľmi Globálneho indexu konkurencieschopnosti 2017-2018 ako sú rozsah marketingu, spoľahlivosť bánk, absorpcia technológií na úrovni firmy, rozsah školenia zamestnancov, etické správanie firiem a kvalita celkovej infraštruktúry a jej vplyv na náklady na vývoz z vybraných prístavov juhovýchodnej Ázie do Rotterdamu. Závislosť nákladov na vývoz (sadzby za námornú prepravu) od kvality obchodného prostredia, ktorá odráža úroveň a výšku transakčných nákladov.