How Leverage Can Improve Performance - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Model oceňovania kapitálových aktív (CAP/M). CAP/M ako metodika na meranie vzťahu medzi rizikovou prirážkou a vplyvom pákového efektu na očakávané výnosy. Testovanie ako sa očakávaný výnos mení v percentách zmenou pomeru dlhu k vlastnému imaniu a daňovej sadzby na základe nasledujúcich predpokladov: trhový výnos 7%, bezriziková miera návratnosti 1% a beta 1.2.