Implementation Status Quo of the BEPS Actions in Slovakia - Kováč, Branislav, 1976-
Stav implementácie opatrení BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) do slovenského daňového práva v rámci písomného a mäkkého práva („soft law“). Proces zastavenia presúvania zisku najmä nadnárodných spoločností v rámci 15 opatrení BEPS pod vedením OECD od roku 2013. Implementácia zmien do vnútroštátnych právnych predpisov a právnych predpisov EÚ do daňových zákonov. Opatrenia pre spravodlivejšie a transparentnejšie zdaňovanie, transpozícia smernice ATAD do slovenského zákona o dani z príjmov, prijatie multilaterálneho nástroja, obmedzenie odpočtu úrokov a všeobecné pravidlo proti vyhýbaniu sa daňovým povinnostiam (GAAR).