Cluster Typology of Business Models of Start-ups. (Example of Slovakia) - Slávik, Štefan, 1955-
Výskum obchodných modelov start-upov ako podnikov s osobitnými vlastnosťami a okolnosťami (stav vzniku, extrémne obmedzené zdroje, neistá budúcnosť a základné podnikanie). Kategorizovanie obchodných modelov start-upov do samostatných skupín/klastrov na základe charakteristických a typických vlastností s predpokladom, že existuje konečný počet relevantných obchodných modelov typických pre začínajúce podniky. Klastre ako lepšie poznanie charakteristiky obchodných modelov start-upov, ich výskyt v populácii start-upov a identifikácia ich príkladných zástupcov. Výskumná vzorka 106 začínajúcich podnikov, vzniknutých v období od roku 2012 s priemerným počtom zamestnancov 9,3.