Rétorika „rakúskych Slobodných – FPÖ” pred a po Ibiza-afére - Helmová, Milena, 1954-
Fenomén pravicového populizmu v politickom spektre na príklade rakúskej strany „Slobodných – FPÖ“. Korupčný škandál na Ibize a téma korupcie v rétorike strany takéhoto typu. Príčiny a dôsledky korupčného škandálu a skúmanie posunu v komunikácii členov strany FPÖ pred a po škandále na základe volebných programov strany FPÖ v rokoch 2017 a 2019. Ozrejmenie pojmov ako populizmus a korupcia. Vplyv rétoriky a komunikácie extrémistických populistických strán na ich vchádzanie do vládnych štruktúr.