Jazyk oficiálních míst a tisku v Československu za Pražského jara 1968. Část I. - Maier, Tomas, 1965-
Postupné zmeny oficiálneho jazyka vládnucich vrstiev, žurnalistov a politickej elity socialistického Československa počas počiatkov Pražskej jari. Príklad tlačového orgánu KSČ (Komunistickej strany Československa), denníku Rudé právo z roku 1968, ako novín tradičného názvu aj politického zamerania počas I. československej republiky a ilegálnej tlače počas nacistickej okupácie. Zmeny jazyka československých komunistov, aj v kontexte dopadov stalinizmu, kedy jediné slovo znamenalo drastickú odvetu režimu. Súvislosti so sledovaním KSČ pre zradcov vo vlastných radoch a obvineniami z revízie učenia marxizmu-leninizmu.