Východiská analýzy firmy v krátkom období - Pružinský, Michal, 1952-
Behaviorálna ekonómia a inštitucionálna ekonómia. Príčiny existencie firmy, veľkosť firmy a voľba technológií. Výroba v krátkom období - krátkodobá produkčná funkcia. Celkový produkt a priemerný produkt.