Dva odlišné svety so spoločným jazykom. Politické naratívy krajných pólov ideového spektra - Štefančík, Radoslav, 1976-
Analýza politickej komunikácie krajnej ľavice a pravice na Slovensku a identifikácia ich identických vlastností či spoločných prvkov. Analýza politických naratívov a používanie podobnej logiky krajnej pravice pri komunikácii s voličmi ako u zástupcov krajnej ľavice. Obsahová analýza komunikácie Komunistickej strany Slovenska či individuálnych politikov z iných ľavicových straníckych formácií a komunikačnej stratégie predstaviteľov krajnej pravice (napr. Ľudová strana Naše Slovensko).