Gold-Plating in Legislation of the Member States of the European Union - Harakaľová, Dorota, 1989-
Gold-plating vyznačujúci sa tým, že rozširuje požiadavky stanovené v právnych predpisoch Európskej únie v procese ich transpozície do vnútroštátneho právneho poriadku členských štátov nad rámec ustanoveného rámca, stále však v medziach zákonnosti. Konkrétne prípady účinku Gold-plating a spôsoby, ktoré členské štáty používajú na jeho zabránenie. Právne predpisy EÚ a vybraných členských štátov, oficiálne správy vlád členských štátov o tejto otázke.