Majú daňové príjmy vyšších územných celkov SR vyrovnávací charakter? - Žárska, Elena, 1955-
Cieľom príspevku je analyzovať výšku daňových príjmov pri kvantifikácií vplyvu jednotlivých kritérií rozdeľovania so zreteľom na koeficient, ktorého účelom je vyrovnávanie rozdielov v príjmoch vyšších územných celkov SR v období od roku 2005 až do roku 2018. Overovanie hypotéz komparatívnou analýzou je realizované na základe údajov zo záverečných účtov ôsmych VÚC za sledované obdobie.