Výskyt anglicizmov v súčasnej slovenskej printovej ekonomickej literatúre - Ondrejová, Zuzana, 1953-
Problematika výskytu slov anglického pôvodu (tzv. anglicizmov) v slovenských printových médiách. Výskyt a exemplifikácia anglicizmov v štylistickej skupine ekonomická žurnalistika. Východisko excerpcie skúmania printový týždenník TREND zameraný primárne na ekonomickú problematiku a podnikanie, ktoré sú však často prezentované na politickom, resp. historickom pozadí. Exemplifikácia zahŕňa kompletný ročník 2015 a niektoré čísla z roku 2020.